Herkomstonderzoek naar museale collecties in verband met roof, confiscatie of gedwongen verkoop in de periode 1933-1945

menu Skip over navigation | Sla menu over

Liberty Park

naar museumoverzicht

Liberty Park

Museumpark 1 5825 AM Overloon www.oorlogsmuseum.nl

Onderzoeksresultaten

Dit museum heeft geen objecten met een mogelijk problematische herkomstgeschiedenis.

Resultaat van dit onderzoek

Het museum heeft laten weten niet deel te nemen aan het onderzoek. De collectie wordt primair gevormd door objecten uit de periode 1933-1945. Het gaat met name om militaire objecten (materieel, wapens, uniformen, uitrusting, kaarten, onderscheidingen, vlaggen & vaandels), civiele objecten (voorwerpen uit het dagelijks leven, kleding, handwerk), boeken, tijdschriften, kranten, affiches, brochures en foto’s. Voor zover het museum beschikt over voorwerpen met identeitswaarde (schilderijen, tekeningen en andere kunstobjecten), gaat het om kunst die in de laatste oorlogsjaren is vervaardigd. Daarbij moet gedacht worden aan kunst vervaardigd door de nazi’s, spotprenten en karikaturen (al dan niet gemaakt door het verzet) en objecten die zijn gemaakt naar aanleiding van de bevrijding (bevrijdingskunst).

Informatie uit eerder onderzoek (Rapport Museale verwervingen 1940-1948)

Bekijk de reactie van het Liberty Park in het rapport Museale verwervingen 1940-1948 dat verscheen in 1999 naar aanleiding van het eerdere museumonderzoek.

Over dit museum en de collectie

Het Liberty Park bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het documentatiecentrum over de Tweede Wereldoorlog, met veel foto's en documenten uit die tijd. Ook de collectie van het voormalig kampgebouw is overgeplaatst naar dit documentatiecentrum. Het tweede deel is een grote hal met zo'n 200 militaire voer-, vlieg- en vaartuigen.